CDA kaatsclinic

KV Warber Bliuwe geeft kaatsclinic aan CDA Dongeradeel

Afgelopen zaterdag, 1 maart 2014, hebben drie leden van onze kaatsvereniging een kaatsclinic aan leden van het CDA uit Dongeradeel gegeven. Dit vondt plaats in de Doelstien te Dokkum.

Nadat op vrijdagavond het CDA een darttoernooi had georganiseerd in samenwerking met onze buren van het jeugdhonk, die ook gebruik maakten van onze kantine, was het de volgende dag de beurt aan onze vereniging om een kaatsclinic te geven. Drie van onze leden, Bouwe Stiemsma, Jelle Jaap Stiemsma en Klaas Veenstra, zijn zaterdagmorgen afgereisd naar sporthal de Doelstien. Nadat het CDA een korfbal wedstrijd had gespeeld, was het de beurt aan deze heren om de leden van het CDA het spel kaatsen in een uur aan te leren, er was tijd van 11.00 uur tot 12.00 uur.

Onder het genot van een kop koffie, staken de heren van wal over het spel kaatsen, kort werd alles bijlangs gegaan, van veld indeling, tot de verschillende soorten ballen. Vervolgens de zaal in.

Nadat iedereen een balletje had geslagen en een voorbeeld had gezien van een wedstrijd, zijn er nog wedstrijdjes van twee tegen twee gespeeld.Na een klein stukje te zijn uitgelopen, aangezien de CDA leden zo enthousiast waren, kwam er een einde aan de clinic. Onder luid applaus werden de heren bedankt.